Opschorting voor jongeman uit Brugge die tot 15 gram cannabis per dag dealt

Redactie KW

Een 19-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor het dealen van cannabis. L.G. verkocht in 2017 dagelijks tien tot vijftien gram cannabis. De opbrengst gebruikte hij deels om zijn invalide moeder te helpen.

De feiten kwamen op 17 januari aan het licht bij een toevallige controle. De politie plukte de jongeman uit het verkeer om hem te wijzen op zijn onaangepast rijgedrag met de brommer. “Zijn rugzak stonk uren in de wind naar cannabis”, aldus procureur Lode Vandaele. Ook uit de vele berichten op zijn gsm bleek duidelijk dat L.G. cannabis dealde.

De beklaagde bekende aan de politie dat hij wekelijks tot 100 gram cannabis kocht. Daarvan verkocht hij dagelijks tien tot vijftien gram, maar hij rookte zelf ook tot vier joints per dag. De procureur hield rekening met de eerlijke bekentenis van de beklaagde en vorderde geen verbeurdverklaring. Nochtans had de jonge Bruggeling wellicht een omzet van zeker 30.000 euro.

Invalide moeder

Ook de thuissituatie van L.G. speelde een rol in de milde vordering. Zijn invalide moeder kampt immers met ernstige financiële problemen. De beklaagde gebruikte daarom een deel van zijn drugswinsten om zijn moeder te helpen. Zijn advocaat Kris Vincke vroeg om opschorting van straf, gekoppeld aan enkele voorwaarden. De rechtbank volgde het standpunt van de verdediging.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier