Opnieuw vechtfilmpjes Brugse jongeren, nu ook dreigement om naaktfoto’s te verspreiden

Redactie KW

Op sociale media is opnieuw een account opgedoken waarop jongeren oproepen om vechtfilmpjes door te sturen uit Brugge.

De beheerders kondigen de komende tijd bovendien nog extra beelden aan én gaan een stap verder met het verspreiden van naaktfoto’s van tieners. Al werden die een tijdje later terug offline gehaald.

Dinsdagochtend lanceerden de jongeren een ‘voorsmaakje’ waarbij de borsten van een meisje getoond worden.

Het bijschrift ‘Kech van de dag, stuur en ik fix je de naam regio Brugge’ doet vermoeden dat de beheerders van de pagina vechtfilmpjes vragen in ruil voor de naam van het meisje waarvan ze een naaktfoto postten. Het is voorlopig niet duidelijk wie er achter het Instagramaccount zit.

Opvallend: enkele ex-leden van de beruchte meisjesbende Zehbi’s zijn lid van de groep. Ze reageren onderling enthousiast op de beelden en maken met kwijlende emoticons duidelijk hoezeer ze ervan genieten. Een teken dat de bende vermoedelijk nog steeds niet helemaal uit elkaar is gevallen, aangezien ze blijven lachen met zinloos geweld. Op het Instagramaccount worden ondertussen nog naaktfoto’s van tienermeisjes uit Brugge aangekondigd. Niet alleen een heel pijnlijke ervaring voor de slachtoffers, maar bovendien ook strafbaar. De politie onderzoekt de zaak. “Onze recherche is op de hoogte van het account”, zegt de Brugse politie.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier