Opnieuw inbraak in de Vogelwijk in Oostende

De ongeruste wijkbewoners kregen tijdens de Veilig-Oostende-ronde de kans om vragen te stellen aan zowel de korpschef als de burgemeester. © JRO
Redactie KW

In de Kraanvogelstraat in Oostende werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken.

De inbrekers verschaften zich toegang tot de tuin om vervolgens via de achterkant van de woning binnen te dringen. Daarbij werd de verandadeur opengebroken. De woning werd volledig doorzocht. “Voorlopig is nog onduidelijk wat precies gestolen werd”, vertelt commissaris Carlo Smits van de Oostendse politie. “Het labo kwam ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren. Het onderzoek loopt.” De politie stelde een proces-verbaal op. Het is al de zoveelste inbraak in de Vogelwijk. Bij de wijkbewoners blijft de schrik er in zitten.

Een maand geleden organiseerde burgemeester Bart Tommelein nog een Veilig-Oostende-ronde waarop 200 wijkbewoners afkwamen. De Vogelwijk telt heel wat alleenstaande villa’s die vaak niet voldoende beveiligd zijn. “Gemakkelijke prooien voor inbrekers”, zei korpschef Filip Caestecker van de Oostendse politie toen. De korpschef legde de aanwezigen met handen en voeten uit hoe hard de politie hun best doet om inbrekers te vatten.

De cijfers voor de Vogelwijk/Baanhof spreken boekdelen. Als we er de cijfers bij nemen van de Vogelwijk dan zien we een piek sinds half december tot eind februari. Van 10 december tot 31 december werden in die wijk alleen al twaalf inbraken vastgesteld. De weken daarop volgden nog eens zes inbraken. “De ongerustheid is dus zeker terecht. Ik wil wel nog meegeven dat de politie prioriteit geeft aan de woninginbraken. In 2018 heeft onderzoek geleid tot de identificatie van 35 verdachten, 19 aanhoudingen en 2 plaatsingen in gesloten instellingen, lees: minderjarigen.”, gaf de korpschef nog mee.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier