Oplichters riskeren drie jaar cel voor correctionele rechtbank in Ieper

© iStock
Redactie KW

Negen beklaagden moesten zich dinsdag voor de correctionele rechtbank van Ieper verantwoorden voor oplichting. Via onbestaande vennootschappen bestelden ze laptops en smartphones die ze nooit betaalden.

De werkwijze was steeds dezelfde: Ze bestelden verschillende laptops en smartphones op naam van een van hun vennootschappen. Hierbij werd soms gebruik gemaakt van een onbestaand btw-nummer of een vals uittreksel uit het Staatsblad. De bestelde goederen werden echter nooit betaald.

Het openbaar ministerie beschouwt de negen beklaagden als leden van een criminele organisatie en vordert drie jaar voor vier van hen. De beklaagden beweren echter zelf slachtoffer te zijn van de hoofdbeklaagde W.B. Hij zou hen gevraagd hebben om de goederen op te halen en in zijn naam te tekenen voor ontvangst. W.B. staat naast oplichting ook terecht voor diefstal en drugshandel.

Roofmoord op bankier uit Ingelmunster

Een van de beklaagden, Yoerik V., werd 2004 al veroordeeld tot zeven jaar effectieve celstraf voor de roofmoord op Dirk Strobbe, een bankier uit Ingelmunster. Hij zou het lijk gedumpt hebben in opdracht van de Franse gangster die Strobbe vermoordde. Op 18 mei komt de zaak opnieuw voor.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier