Oplichter ronselt sponsors in naam van organisatie wielerwedstrijd

Het comité van de Grote Prijs Joost Degraeve. © Foto JS
Redactie KW

In Rollegem-Kapelle trekt momenteel een oplichter rond die sponsorgeld inzamelt in naam van de Grote Prijs Joost Degraeve. Katrien Van Coillie, weduwe van Joost en medeorganisator, reageert verbolgen. “We hebben al klacht ingediend bij de politie.”

De oplichter ging al langs bij drie handelaars en ondernemingen in Rollegem-Kapelle. “En in twee gevallen werd ook effectief betaald”, aldus Katrien Van Coillie, weduwe van Joost Degraeve, naar wie de Grote Prijs vernoemd is.

Joost (44) overleed in januari 2014 na een slepende ziekte. Hij was een bijzonder graag gezien man in zijn dorp en de drijvende kracht achter de kermiskoers Grote Prijs Sint-Jan. Daarom werd die tot de Grote Prijs Joost Degraeve omgedoopt.

“Onze tweede editie staat op stapel voor zaterdag 27 juni en we zijn zelf sinds maandag aan onze sponsortocht begonnen”, zegt Katrien. “Via-via kwamen we de oplichter op het spoor. Een van de gedupeerden vond het vreemd dat niemand van het vaste comité was langsgekomen. De bewuste oplichter trekt rond met een affiche van vorig jaar en komt zo blijkbaar geloofwaardig over. Gelukkig hebben de getroffen handelaars beloofd om onze organisatie te blijven steunen.”

Katrien bracht ondertussen de politie op de hoogte en zal klacht indienen. “Wie de oplichter is? We hebben een vermoeden, maar hopen nog op bruikbare tips. In ieder geval is het verwerpelijk om op de kap van mijn overleden man geld te stelen. Hopelijk zien de getroffen handelaars hun geld nog terug.”

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier