Openbaar aanklager: "Ivo Poppe is de hellehond van de Styx"

31/01/18 om 09:58 - Bijgewerkt om 10:57

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, is openbaar aanklager Serge Malefason bezig aan zijn requisitoir over de schuld. "Ivo Poppe is geen heilige. Hij is de veerman die als een hellehond waakt over de Styx, de rivier tussen de onderwereld en het dodenrijk. Hij geniet daarvan", klinkt het scherp.

Drie uur lang zal procureur-generaal Serge Malefason zijn licht over de zaak laten schijnen. Hij begon met een dankwoord voor het hof, de jury en de advocaten. Om daarna meteen brandhout te maken van de beschuldigde. "Ivo Poppe omschreef zich bij de onderzoeksrechter als "heel populair in Wevelgem, waar ik veel relaties heb in verenigingen". Dat is juist. Dat is al een zaadje dat Ivo geplant heeft voor zijn verdediging: 'Ik ben populaire Ivo', die zichzelf hoog op de sociale ladder plaatst. Zijn kennissen, dokters en apothekers, kennen hem als de Heilige Ivo. Maar is Ivo Poppe een heilig man? Is hij niet de veerman die als een hellehond waakt over de Styx, de rivier van de onderwerel...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!