Openbaar aanklager: "Ivo Poppe geniet van de dood"

31/01/18 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:53

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, is openbaar aanklager Serge Malefason bezig aan zijn requisitoir over de schuld. Volgens de aanklager genoot de beschuldigde van het doden op zich. "Zijn agenda is een naslagwerk."

Openbaar aanklager Serge Malefason zei eerder deze voormiddag al dat beschuldigde Ivo Poppe genoot van de macht die hij had om te beslissen over leven en dood. "Maar het genot bij Ivo Poppe gaat verder dan dat. Ook het opkleden van lijken was voor hem genotsvol, zo noteerde professor Desmet in zijn verslagen. Ivo Poppe genoot van het lichamelijk contact. Ook dokter Lodewyck heeft het over dat intense contact. Die noteert letterlijk 'het genieten van levensmoeheid en de mimiek'. Uit die confrontatie haalt Ivo Poppe genot. Ook bij dokter Van Peteghem zien we d...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!