Openbaar aanklager eist levenslang voor Ivo Poppe, 'geen enkele verzachtende omstandigheid'

01/02/18 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:07

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken die woensdagavond schuldig werd bevonden aan vijf moorden waaronder de oudermoord op zijn moeder Ivonna Vanhaverbeke (90), heeft de openbare aanklager zopas een levenslange gevangenisstraf gevraagd voor de beschuldigde. De aanklager zag geen enkele verzachtende omstandigheid.

Na een drie uur durend beraad besliste de jury woensdagavond dat Ivo Poppe schuldig is aan vijf moorden: de oudermoord op zijn moeder, de moorden op zijn grootooms Maurice en Leon, de moord op zijn schoonvader Gerard Vercaemer en de moord op Irma Parmentier, een 84-jarige patiënte van het Sint-Jorisziekenhuis in Menen waar de beschuldigde werkte als verpleger. Na de beslissing over de schuld volgt vandaag het debat en de beslissing over de strafmaat. Openbaar aanklager Serge Malefason kreeg als eerste het woord en vorderde een levenslange ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!