Oostkampse bakker slachtoffer van wisseltruc

Bakker Ludo Lescouhier en echtgenote Tania Desmit in hun bakkerij in de Kortrijksestraat. 50 euro armer en een slechte ervaring rijker. © Piet Himpens
Redactie KW

Een gewiekste man heeft dinsdag rond de middag bakker Lescouhier uit de Kortrijksestraat 50 euro armer gemaakt. Hij gebruikte daarvoor de befaamde ‘wisseltruc’.

De man bestelde in de bakkerij één sandwich die hij betaalde. “Daardoor zag hij ongetwijfeld dat er geldbriefjes in de kassa zaten”, vertelt de bakkersvrouw. “Daarna vroeg hij nog om twee briefjes van 20 euro en 1 briefje van 10 euro om te wisselen in één briefje van 50 euro. Hij kwam daarbij achter de toonbank te staan en leidde onze trouwe winkelbediende af met nog een heel ander verhaal. Hij zwaaide nog met een verfrommeld briefje oud Belgisch geld en vroeg om dat ook om te wisselen omdat his father zogezegd een collector was. Daarbij verwees hij naar kleurtjes die hij blijkbaar nog niet had.”

Toen bakkersvrouw Tania om half één de bakkerij wou afsluiten voor de middagpauze, vroeg ze zich al af waarom een klant zo lang aan het praten was met de winkelhulp. Ondertussen was de man alweer voor de toonbank gekomen. Bij het horen van het geleuter van de man verwees ze hem naar de bank.

“Ik voelde dat er iets niet klopte”, vertelt de bakkersvrouw. “Daarom heb ik over de middag de kassa gecontroleerd en vastgesteld dat er 50 euro te weinig in zat. Waarschijnlijk heb ik doordat ik ook in de winkel kwam een extra poging om nog meer te stelen verijdeld. Laat dit vooral een les zijn naar andere winkeliers die mogelijks hetzelfde tegenkomen. Wees alert en houd de klanten weg van de kassa. Het kan natuurlijk iedereen overkomen, we verwijten onze winkelbediende niets, maar voorzichtigheid is broodnodig.”

(PH-foto PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier