Oostendse powerboatracer vraagt vrijspraak voor cocaïnesmokkel

14/02/19 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:31

In de zaak rond de smokkel van anderhalve ton cocaïne met de in Oostende onderschepte vissersboot 'Bounty 2' heeft hoofdbeklaagde Nico H. de vrijspraak gevraagd. "Mijn cliënt moet op fiscaal vlak wat bijscholing krijgen, maar een drugssmokkelaar is hij niet", aldus zijn advocaat Sven Mary. "Hij wist niets af van die drugs." Ook zijn vriendin, Nederlandse 'zakenpartner' en de bemanningsleden van de Bounty 2 wassen hun handen in onschuld. "Zou u cocaïne ter waarde van 225 miljoen euro aan deze havelozen toevertrouwen?"

Op 27 juni 2017 vaart het vissersschip Bounty 2 na haar terugkeer uit Kaapverdië de haven van Oostende binnen. De scheepvaartpolitie is getipt door de Amerikaanse antidrugseenheid DEA en ontdekt op het schip anderhalve ton cocaïne, vakkundig verstopt achter een valse wand. De straatwaarde is hallucinant: 225 miljoen euro. De Nederlandse kapitein Hendrik v.d.H. wijst met een beschuldigende vinger naar de eigenaar van het schip: de Oostendse powerboatracer Nico H. (57), die ook een botenhandel runt in De Haan. H. belandt achter de tralies, maar schreeuwt zijn onschuld uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!