Oostendenaar verliest smaakzin na zware slagen in frituur

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 26-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een ernstig geval van slagen en verwondingen. Bij een vechtpartij in een frituur in Oostende liep het slachtoffer onder andere een hersenbloeding op. Ook zijn smaakzin is onherstelbaar aangetast.

Op 4 september 2015 kreeg Karim L. het in frituur Bombay in de Langestraat aan de stok met een man uit Nieuwpoort. L. wilde met zijn plateau naar buiten, maar werd naar eigen zeggen door F.A. de doorgang versperd. De jonge Oostendenaar ging helemaal door het lint en deelde twee rake klappen uit. Het slachtoffer lag door een hersenbloeding enkele dagen in coma. De slagen hebben ook zijn geheugen, zijn gehoor en zijn smaakzin onherstelbaar aangetast. De burgerlijke partij vroeg een voorlopige schadevergoeding van 25.000 euro, maar dat bedrag kan dus nog flink oplopen.

De verdediging ontkende de feiten niet. “Hij besefte zelf niet hoeveel kracht hij had”, pleitte meester Mathieu Langerock. “Mijn cliënt had wel gedronken, maar heeft eigenlijk geen agressieprobleem.” Karim L. zat onmiddellijk na de feiten enkele dagen in voorhechtenis. Zijn advocaat stuurt nu aan op een werkstraf. “Maar zijn echte straf zal financieel zijn, want hij zal waarschijnlijk zijn leven lang moeten betalen.” De rechter doet op 25 januari uitspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier