Oostendenaar krijgt achttien maanden cel voor vechtpartij na geflirt op café

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 32-jarige Oostendenaar veroordeeld tot 18 maanden effectieve gevangenisstraf voor slagen en verwondingen, weerspannigheid en smaad. Matthew E. raakte betrokken in een vechtpartij, nadat hij een meisje had proberen kussen op café.

Op 18 februari 2018 werd de politie opgeroepen voor een incident in café Den Heilige, aan het Vissersplein in Oostende. Volgens enkele getuigen had de beklaagde een meisje lastiggevallen, waarop hij het aan de stok kreeg met haar vrienden. Tijdens dat tumult kreeg E. een glas tegen zijn hoofd. De beklaagde achtervolgde zijn belager en sloeg zelfs de toiletdeur kapot om hem te grazen te kunnen nemen.

Toen de politie tussenbeide kwam, stelde de Oostendenaar zich weerspannig op. Bovendien weigerde hij om zijn bloedende hoofdwonde te laten verzorgen. De politie nam hem gedwongen mee naar de spoedafdeling van het ziekenhuis, maar ook daar zette hij de boel op stelten. De artsen en de politiemensen kregen ook een hele reeks verwensingen naar hun hoofd geslingerd. Het openbaar ministerie vorderde voor alle feiten samen twee jaar effectieve celstraf.

Volgens de verdediging was Matthew E. duidelijk niet zelf de aanstoker van de feiten. “Ik bloedde als een rund, ik begrijp niet waarom ik hier als dader beschouwd word“, zei de beklaagde zelf. E. bleek op het einde van zijn proces nog steeds erg verongelijkt. “Ik heb al veel meer op mijn kerfstok dan dit, hoor”, klonk het. De man verwees wellicht naar zijn veroordelingen voor moordpoging en voor de fatale overdosis van een vriend. In beide dossiers werd E. destijds tot 40 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier