Oostendenaar aangehouden na vlucht met mes op daken

Redactie KW

De onderzoeksrechter in Brugge heeft een dolgedraaide Oostendenaar aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid. De man was donderdagavond op enkele daken geklommen ter hoogte van de Frans Musinstraat en bedreigde de politie met een mes.

Wat aanvankelijk begon als een klacht over nachtlawaai, draaide donderdagavond helemaal anders uit. Buurtbewoners hadden de politie opgebeld, omdat iemand op straat luide muziek zat te spelen. De politie kwam ter plaatse en vroeg om de muziek stiller te zetten. Maar dat zinde de man niet. Hij bedreigde de agenten met een groot mes en nam de vlucht. In de Frans Musinstraat klom hij op een stelling.

“Ik hoorde lawaai buiten. Toen ik naar buiten keek zag ik een man op de stelling klimmen richting de daken. Hij had een groot mes bij zich en was duidelijk over zijn toeren“, zegt een buurtbewoner, die op zijn beurt de politie verwittigde. Wat volgde was een kat-en-muisspel die zo’n uur zou duren. De politie kwam massaal ter plaatse en stelde zich op aan elke hoek van de blok Velodroomstraat, Frans Musinstraat, Wellingtonstraat, en de Maria Theresiastraat. Agenten hielden er nauwlettend de daken in het oog.

Bijstand brandweer

De politie vroeg bijstand aan de brandweer, die vlakbij gevestigd is in de Velodroomstraat. De brandweer rukte uit met de brandladder, om van daaruit in de lucht een goed zicht te hebben waar de verdachte zich bevond op de daken. Heel wat buurtbewoners vroegen zich intussen af wat er gaande was, maar hadden er het raden naar. Paniek was er niet echt. Andere buurtbewoners probeerden vanuit hun woning de achtervolging wat te volgen. Zij zagen hoe agenten op het dak de dolgedraaide man probeerden te kalmeren en er uiteindelijk in slaagden om hem in te rekenen. De agenten brachten de verdachte via een dakvenster een woning binnen. Van daaruit werd de man naar buiten geleid en afgevoerd met de politiecombi.

Hij verscheen vrijdag al voor de onderzoeksrechter in Brugge. Die hield de Oostendenaar aan op verdenking van gewapende weerspannigheid.

Tweede dakloper

Het is al de tweede maal op korte tijd dat de politie te maken heeft met een ‘dakloper’. Vorige week belden bezorgde buurtbewoners uit de Visserskaai en de Kaaistraat dat er iemand op hun daken aan het lopen was. De 24-jarige Oostendenaar verklaarde toen dat dit zijn hobby was. Omdat hij voor geen rede vatbaar was werd hij toen enkele uren bestuurlijk opgesloten, waarna hij mocht beschikken. Beide incidenten hebben evenwel niets met elkaar te maken.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier