Ook vrouw uit Bredene slachtoffer van Brugse meisjesbende

28/10/17 om 08:42 - Bijgewerkt om 08:40

Een 38-jarige vrouw uit Bredene lag de voorbije twee dagen in het ziekenhuis waar ze revalideerde van een neusoperatie. Ze was tussenbeide gekomen toen de Zehbi's haar dochter lastig vielen in Oostende.

Ook vrouw uit Bredene slachtoffer van Brugse meisjesbende

© TLG

Het verhaal staat zaterdag te lezen in Het Laatste Nieuws. Een vrouw uit Bredene trok samen met haar 13-jarige dochter vorige zondag naar de kermis op het Oostendse Wapenplein. Daar werd de dochter plots omsingeld door een bende meisjes die haar begonnen te schoppen en slaan. Zonder aanleiding. Het gaat om dezelfde Brugse bende die de voorbije dagen het nationale nieuws beheerste. Uiteindelijk slaagde het slachtoffer erin te ontsnappen en haar moeder te bellen. Toen die ter plaatse kwam, richtten de Zehbi's hun woede op de volwassen vrouw. Na een discussie duwden ze haar op de grond en de vrouw kreeg twee kniestoten in het gezicht. De beelden van de vechtpartij verschenen maandag op Instagram. Opvallend: de politie stelde zondagavond ook een pv op tégen de moeder omdat ze één van de minderjarigen bij het nekvel greep. "Pure zelfverdediging. Ze deed dat om zichzelf en haar kind te beschermen", aldus de advocaat van de moeder. De bendeleidster zit nog steeds opgesloten in een instelling.

(JL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!