Ook in beroep drie maanden rijverbod voor bokskampioen Yves Ngabu

© BELGA
Redactie KW

Europees kampioen boksen Yves Ngabu (29) is door de Brugse correctionele rechtbank in beroep veroordeeld tot drie maanden rijverbod en een geldboete van 3.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De man uit Roeselare moet ook alle rijexamens opnieuw afleggen.

Op 26 december 2016 werd de bokser door de politie van Brugge tegengehouden omdat hij zijn gsm gebruikte achter het stuur. Bij die controle bleek dat hij na een eerdere veroordeling zijn theoretisch rijexamen nog niet opnieuw had afgelegd. In februari 2016 had de Brugse politierechtbank hem ook een maand rijverbod opgelegd voor overdreven snelheid. Later werd Ngabu in Dendermonde ook nog tot een maand rijverbod veroordeeld.

Op de zitting van de politierechtbank verklaarde Ngabu dat hij zelf niet begreep wat er fout gelopen was. Na zijn eerste veroordeling had de bokser echter zijn rijbewijs niet ingeleverd, wat hem op een maand extra rijverbod en een zwaardere geldboete was komen te staan. Wellicht dacht de Roeselarenaar daardoor dat de maatregelen rond het theoretisch rijexamen uit zijn eerste veroordeling waren weggevallen.

De politierechter veroordeelde Yves Ngabu uiteindelijk tot drie maanden rijverbod en een geldboete van 3.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De Europees kampioen zal ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, zal hij bovendien moeten slagen voor medische en psychologische proeven.

In beroep vroeg de verdediging om een stuk van het rijverbod met uitstel op te leggen. De rechtbank ging daar niet op in en bevestigde de straf die was uitgesproken door de politierechter.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier