Onverbeterlijke stalker riskeert 37 maanden cel

© iStock
Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft donderdag 37 maanden effectieve gevangenisstraf gevorderd voor een 42-jarige man die elf vrouwen het leven zuur maakte. Sammy H. moest zich voor de Brugse strafrechter niet alleen verantwoorden voor belaging, maar ook voor talloze doodsbedreigingen.

De beklaagde leerde de vrouwen meestal kennen via datingsites. Toen ze een punt zetten achter de relatie, bleef hij hen bestoken met sms’jes en telefoontjes. In die berichten schreef hij vaak dat hij hen ‘ging doodslaan‘. H. dreigde ook de keel over te snijden van de vader van één van de slachtoffers. Daarnaast stond hij ook terecht voor slagen en verwondingen op twee ex-partners.

De feiten speelden zich af tussen oktober 2016 en februari 2018, toen de beklaagde in de gevangenis belandde. De slachtoffers zijn onder andere afkomstig uit Brugge, Gistel, Oostende, Blankenberge, Moorslede en Puurs. Volgens de gerechtspsychiater voelt elke afwijzing voor H. als een onaanvaardbare krenking. Bovendien kreeg hij in Hasselt al een voorwaardelijke straf voor gelijkaardige feiten. In die omstandigheden drong het parket aan op een effectieve celstraf van 37 maanden.

Sammy H. voelde zich naar eigen zeggen bedrogen door de vrouwen. “Ik wilde gewoon mijn spullen terug en een vergoeding voor werken aan hun huis. Bij eentje gaat het over veel geld”, zei hij op de zitting. De beklaagde bleef wel de slagen en verwondingen ontkennen. Voor de andere feiten stelde de verdediging een voorwaardelijke straf voor.

De rechter doet uitspraak op 10 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier