Onfortuinlijke dealer uit Brugge verbrandt drugsgeld in barbecue

Zijn drugsgeld verstopte V. zelfs in de barbecue. © iStock
Redactie KW

Een 29-jarige Bruggeling moet zich voor de strafrechter verantwoorden voor cannabishandel. De man verbrandde per ongeluk een paar duizend euro aan drugswinsten in zijn barbecue.

Uit een Dendermonds drugsonderzoek bleek dat Hans V.G. geregeld grote hoeveelheden cannabis kocht aan twee Nederlanders. Hij bracht de drugs vervolgens in Brugge en Blankenberge aan de man. Het openbaar ministerie schat dat V.G. in totaal vier kilogram cannabis verhandelde en dat hij op het moment van zijn arrestatie zelfs plannen had om de hoeveelheden te vergroten.

De grote sommen cash geld die V.G. door zijn handel in huis had verborg hij op verschillende plaatsen, zelfs in zijn barbecue. “Maar de beklaagde had pech want bij het aansteken van zijn barbecue verbrandde hij per ongeluk een deel van zijn winsten”, sneerde de procureur. Het half verbrande geld, een paar duizend euro, kon evenwel nog gerecupereerd worden via de Nationale Bank.

Cannabis naast babyvoeding

Niet enkel zijn geld, maar ook zijn handelswaar verborg V.G. overal in zijn woning. “Tijdens een huiszoeking in mei troffen de speurders zelfs cannabis aan onder het park van zijn dochtertje en in de kast met babyvoeding. Hij deinsde er niet voor terug om zijn eigen bloed in gevaar te brengen.”

De procureur vroeg twee jaar celstraf en een verbeurdverklaring van 50.000 euro. Volgens advocaat Mathieu Langerock is die vordering overdreven. “Mijn cliënt heeft een blanco strafblad en zoveel geld heeft hij bijlange nooit verdient met die handel. Indien hij per kilogram 6.000 euro kreeg kan hij maximaal 24.000 euro verdiend hebben.”

Volgens Langerock kampt V.G. met een zwaar drugsprobleem. “Hij rookte op het moment van de feiten tot tien joints per dag. Om zijn gebruik te financieren begon hij te dealen. Maar hij geeft toe dat het wat uit de hand liep. Wij hopen dat een voorwaardelijke straf kan volstaan.”

De uitspraak volgt op 4 oktober.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier