Oma treft geen schuld bij dood Tristan (8)

06/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 05/04/18 om 14:28

Volgens het Nederlandse parket treft niemand schuld aan de verdrinkingsdood van Tristan Siegmund, het 8-jarig jongetje uit Passendale dat vorige zomer verdronk in de zwemvijver van een vakantiepark in Nederland.

Na negen maanden intensief speurwerk door het parket van Zeeland-West-Brabant is het onderzoek naar de verdrinkingsdood van Tristan Siegmund (8) afgesloten. De kleine jongen uit Passendale was op 5 juli samen met zijn oma Nelly - de moeder van zijn vader Lars - naar recreatiepark De Flaasbloem getrokken in het Nederlandse Chaam, vlakbij de Belgische grens. De twee installeerden zich aan de gloednieuwe zwemvijver van het park. Tristan trok meteen zijn zwembroek aan en ging ravotten in het water. Zijn oma, die ervan uitging dat de jongen al kon zwemmen, zag hem bovenaan de grote glijbaan staan, wachtend tot het zijn beurt was. Toen de vrouw even later nog eens keek, was Tristan nergens meer te bespeuren. Meteen werden de grote middelen ingezet en werd een zoekactie opgestart. Politie, brandweer, ambulances en zelfs een traumahelikopter repten zich naar De Flaasbloem. Het hele park werd uitgekamd, met bijzondere aandacht voor de zwemvijver. Drie kwartier nadat hij het laatst werd gezien, trof men het levenloze lichaam van Tristan aan in de vijver. Peter van der Linden, een brandwee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!