Notoire oplichtster uit Knokke-Heist blijft langer in de cel

29/06/18 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:25

In een grote oplichtingszaak heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van een 44-jarige vrouw uit Knokke-Heist met twee maanden verlengd. Haar 23-jarige dochter werd in hetzelfde dossier in maart wel al onder voorwaarden vrijgelaten.

Notoire oplichtster uit Knokke-Heist blijft langer in de cel

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogezegde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.

1 miljoen euro, 60 gedupeerden

In totaal zou met de oplichtingen minstens een miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter. In totaal gaat het nu om ongeveer 60 gedupeerden.

De verschijning van Carine B. werd op vraag van de verdediging uitgesteld naar de zitting van vrijdagochtend. Vanaf 1 juli kan de vrouw immers terecht in een opvanghuis in Oostende. Haar advocaat Mathieu Langerock bepleitte daarom een vrijlating onder voorwaarden, maar ving dus bot bij de raadkamer. De verdediging kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing, in dat geval zal de KI in Gent binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!