Notoire oplichtster Knokke-Heist kan mogelijk naar opvanghuis

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een reeks feiten van oplichting. © GF
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de verschijning van een 44-jarige vrouw uit Knokke-Heist in een grote oplichtingszaak uitgesteld naar vrijdag 29 juni. De verdachte zou immers vanaf 1 juli in een opvanghuis terechtkunnen. In hetzelfde dossier werd haar 23-jarige dochter in maart al onder voorwaarden vrijgelaten.

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogenaamde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.

In totaal zou met de oplichtingen minstens 1 miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter. In totaal gaat het nu om ongeveer 60 gedupeerden.

Vrijlating onder voorwaarden?

De verschijning van Carine B. werd op vraag van de verdediging uitgesteld naar de zitting van 29 juni. Haar advocaat Mathieu Langerock zal een vrijlating onder voorwaarden vragen, want de verdachte kan vanaf 1 juli terecht in een opvanghuis in Oostende. B. zit sinds begin januari in voorhechtenis. Woensdagochtend werd ze nog tot acht maanden effectieve celstraf veroordeeld voor zwartwerk in haar kapsalon.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier