Noord-Fransen aangeklaagd voor heling van gestolen wagens

Redactie KW

Drie mannen die in Dadizele een loods huurden, verschenen maandag voor de rechter. Ze worden ervan verdacht gestolen wagens om te bouwen en klaar te zetten voor verkoop.

Afife S., David D. en Fabrice G., drie mannen oorspronkelijk uit Noord-Frankrijk, huurden in Dadizele een loods. Daar werden tijdens een onderzoek heel wat gestolen wagens gevonden maar ook heel veel materiaal met dat toelaat de wagens om te bouwen met inbegrip van de elektronische programmering. Die wagens kunnen zo via heling opnieuw op de markt worden gebracht.

Volgens de verdediging wist de eerste beklaagde aanvankelijk niet waarover het ging, maar later wel. De tweede beklaagde beweerde dat hij aanvankelijk alleen de wagens repareerde en verder weinig of niets wist, aanvankelijk toch niet. De derde beklaagde die geen advocaat onder de arm had genomen, zei helemaal van niets te hebben geweten.

Het openbaar ministerie was rotsvast overtuigd van de schuld van het drietal en ook dat ze deel uitmaakten van een criminele goed georganiseerde bende en vorderde voor elk van de drie beklaagde drie jaar effectieve celstraf.

Vonnis op 11 mei. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier