Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek naar Albanese drugsbende

Redactie KW

In het onderzoek naar een Albanese bende cocaïnedealers zijn opnieuw twee Albanese verdachten aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De nieuwe verdachten namen het handeltje over van de zeven verdachten die al in de cel zaten.

Het gerechtelijk onderzoek naar de handel en wandel van de grote Albanese drugsbende was al een hele tijd aan de gang toen de verdachten begin juli werden ingerekend. De speurders konden onder andere door telefonieonderzoek de werking van de bende in kaart brengen. Zeven Albanezen werden toen aangehouden voor hun betrokkenheid bij het dealen van grote hoeveelheden cocaïne.

De bende verkocht niet alleen aan druggebruikers, maar ook aan andere dealers. Bij de leveringen werden koeriers per fiets ingezet. De cocaïne werd in Brugge, Gent, Oostende en Roeselare aan de man gebracht.

Uitgesteld

Recentelijk werden twee nieuwe verdachten aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Toen de rest van de bende in de gevangenis belandde, zouden zij hun activiteiten voortgezet hebben.

De zaak moest dinsdagochtend voor de raadkamer komen, maar werd op vraag van de verdediging uitgesteld. Op dinsdag 7 november zal de Brugse raadkamer oordelen over de verdere aanhouding van alle verdachten.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier