Negen maanden cel voor weerspannige transmigrant

07/11/18 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:00

De Brugse strafrechter heeft een 18-jarige man veroordeeld tot negen maanden effectieve celstraf en 800 euro boete voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. De transmigrant ging in Zeebrugge twee agenten te lijf.

Negen maanden cel voor weerspannige transmigrant

Op 20 augustus voerde de lokale politie van Brugge zoals wel vaker een controle uit in de buurt van de Sint-Donaaskerk in Zeebrugge. Tijdens die actie werden enkele transmigranten ontdekt in de struiken. De transmigranten sloegen op de vlucht, maar Anas M. kon als enige wel nog aangetroffen worden. De jonge Marokkaan verzette zich hevig. Hij sloeg een agent in het gezicht en deelde een stamp uit aan een andere agent. Daarna probeerde de verdachte hen nog te bijten.

Het openbaar ministerie vorderde negen maanden effectieve gevangenisstraf, maar de verdediging vroeg om een mildere straf. Meester Beatrice Waerenburgh legde uit dat haar cliënt ondertussen in Nederland verblijft, en dus niet meer via Zeebrugge in het Verenigd Koninkrijk probeert te geraken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!