Nederlander krijgt 20 jaar voor roofmoord in Menen, ex-echtgenote gaat vrijuit

Redactie KW

Een 54-jarige Nederlander is vandaag door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van twintig jaar voor de doodslag op Stefaan Bekaert (41) uit Menen.

Het voormalige Nederlandse koppel werd verdacht van de roofmoord op 29 januari 2014 in de woning van Stefaan in de Bruggestraat in Menen. Daarna gingen ze er met zijn wagen en bankkaart vandoor. Het koppel en hun 16-jarige zoon waren Stefaan, die zij kenden als Eric, in de spirituelegemeenschap Hare Krishna in Durbuy tegen het lijf gelopen. Ze waren op de dool vanuit Nederland en hadden geen dak boven het hoofd. Stefaan Bekaert bood hen aan naar Menen te komen.

Na een verblijf van ongeveer een maand kwam het tot een ruzie. Volgens de Nederlander omdat het slachtoffer zijn minderjarige zoon probeerde aan te randen. Er vielen 14 messteken. Volgens de Nederlander gaf hij er slechts één. De rest ontkende hij. De minderjarige zoon werd nooit vanuit Nederland uitgeleverd of in verdenking gesteld. De Nederlandse ex-vrouw ontkende op het moment van de steekpartij nog in Menen te zijn geweest. De rechter hechtte geen geloof aan hun verklaringen, maar oordeelde wel dat de vrouw geen deelnam aan de steekpartij. Roofmoord achtte de rechtbank niet bewezen, wél doodslag. De Nederlandse man liet duidelijk zijn ongenoegen over de uitspraak horen. Er kan beroep aangetekend worden.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier