Moordenaar riskeert bijkomende celstraf voor drugsbezit in Brugse gevangenis

Redactie KW

De tot een levenslange celstraf veroordeelde moordenaar Sven Vlassenbroeck (40) uit Geraardsbergen is donderdag opnieuw voor de rechtbank verschenen. De man, die al sinds 2003 achter de tralies zit voor een gruwelijke drievoudige moord, riskeert zes maanden bijkomende celstraf voor drugsbezit in de Brugse gevangenis.

Op 26 april vorig jaar troffen de cipiers in de kleedkamers van de werkruimte een potje met een kleine hoeveelheid cannabis aan. De drugs bleken toe te behoren aan Sven Vlassenbroeck, die zich twee weken later in zijn cel opnieuw liet betrappen met een kleine hoeveelheid cannabis. “Dat hij na zestien jaar in de gevangenis nu pas voor het eerst moet verschijnen voor drugsbezit is toch een kleine prestatie. Zeker gelet op de vele drugs die in de gevangenis in omloop zijn”, aldus de advocaat van Sven Vlassenbroeck.

Op 29 september 2003 brachten Sven Vlassenbroeck en zijn broer Steven de uitbater van café t’ Vraagteken in Geraardsbergen met een kandelaar om het leven. Een aanwezige klant en een dienster sneden ze de keel over. Vervolgens gingen ze er vandoor met 3.750 euro. Tot aan hun arrestatie vijf weken later heerste een angstpsychose in Geraardsbergen. In 2005 kregen de broers allebei levenslang.

Op 28 maart kent Sven Vlassenbroeck zijn straf voor het drugsbezit.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier