Moeder uit Knokke-Heist die verdacht wordt van poging tot gifmoord op haar zoontje is vrij

Op hakjes en met een grijze mantel. Zo liep Eline D. (21) uit Knokke-Heist vanmorgen door de rechtbank © TL
Redactie KW

De 21-jarige moeder die verdacht wordt van poging tot gifmoord op haar zoontje van zeven maanden is vrij onder voorwaarden. Ze mocht de gevangenis halfweg augustus al verlaten, maar het nieuws raakte vrijdag pas bekend. Ze volgt al zo’n twee maanden therapie en ijvert ervoor om het kindje terug te mogen zien.

Op hakjes en met een grijze mantel. Zo liep Eline D. (21) uit Knokke-Heist vanmorgen door de rechtbank. Ze verscheen er voor de raadkamer. Een tweetal maanden geleden werd ze nochtans geboeid naar dezelfde plek gebracht. Maar midden augustus besliste de onderzoeksrechter om haar vrij te laten onder voorwaarden. De jonge moeder moest therapie volgen en doet dat ondertussen ook.

Plots ziek

De vrouw zat enkele maanden in de cel omdat ze verdacht wordt van het vergiftigen van haar zoontje. De zeven maanden oude baby kreeg het antipsychoticum Haldol toegediend. Het kindje werd op 12 maart plots ziek en werd door zijn moeder naar het ziekenhuis van Knokke gebracht. Van daaruit werd de baby de volgende nacht overgebracht naar het UZ in Gent.

Beide ouders aangehouden

Het was de spoedarts die het parket van de verontrustende situatie op de hoogte bracht. Beide ouders werden opgepakt, maar Eline D. werd aangehouden. Het koppel was even voordien uit elkaar gegaan en het jongetje was bij haar toen het onwel werd. De vrouw ontkent nochtans dat ze haar zoontje het antipsychoticum toediende. Volgens haar deed het al een dag voordien vreemd. Zij beweert dan ook dat het jongetje eerder vergiftigd moet geweest zijn. Haar zoontje was even in levensgevaar, maar ondertussen stelt hij het goed.

De jonge moeder verscheen deze morgen nog eens voor de raadkamer in Brugge. Daar kwam ze een aanpassing van haar voorwaarden vragen. De vrouw wil opnieuw contact met haar zoontje. Maar de uitspraak van de jeugd- en de onderzoeksrechter zou elkaar daarin tegenspreken. Eline D. wil nu verder ijveren om het contact met haar zoon te herstellen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier