Moeder uit Eernegem blijft in de cel voor poging gifmoord op driejarig zoontje

14/09/18 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:34

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 27-jarige vrouw uit Eernegem twee maanden verlengd op verdenking van poging tot gifmoord op haar driejarig zoontje. J.G. zou het kind een dosis van de pijnstiller tramadol toegediend hebben.

Moeder uit Eernegem blijft in de cel voor poging gifmoord op driejarig zoontje

Het slachtoffer werd begin juli in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Onderzoek bracht aan het licht dat het kind bijna bezweken was aan een dosis van de pijnstiller tramadol. Dergelijke zware pijnstillers worden normaal niet aan jonge kinderen toegediend, waardoor de ouders in het vizier van de speurders kwamen.

Op woensdag 18 juli werden beide ouders aangehouden, maar de vader was een dag later weer op vrije voeten. J.G. bekende immers dat ze haar zoontje de pijnstiller toediende. Naar eigen zeggen wilde de vrouw het jongetje opzettelijk zieker maken, zodat hij zou opgenomen worden in het Zeepreventorium in De Haan. Een gerechtspsychiater zal moeten uitmaken of de vrouw lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy.

Opvallend genoeg diste J.G. in een briefje aan haar partner een ander verhaal op. De vrouw zou enkel bekend hebben om hem vrij te krijgen. Bovendien wijst ze haar moeder aan als de dader. De oma van het jongetje was in eerste instantie ook echt even verdacht, omdat het om haar medicijnen ging.

Volgens meester Mathieu Langerock, advocaat van J.G., zal zijn cliënte binnenkort een nieuwe verklaring afleggen. In de gevangenis krijgt de vrouw nog steeds bezoek van haar partner.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!