"Mijn zoon hoort niet thuis in de cel, hij is ziek"

29/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 28/12/17 om 14:38

De kerstboom staat er, het huis is versierd maar een vrolijk eindejaar wordt het niet bij de familie Nguyen-Christiaens uit Menen. Zoon Huy (23) zit in de cel nadat hij afgelopen zomer zijn moeder Sabine Christiaens (50) om het leven bracht. Volgens zijn familie gebeurde dat in een psychose. "Huy is ziek. Hij moet behandeld worden. Hij zit helemaal niet op zijn plaats in de gevangenis. We wachten nu al maanden op het rapport van de gerechtspsychiater", zegt vader Anh-Tu.

Een noodkreet noemen ze dit interview, vader Anh-Tu en zijn zoon Liem. Het is de eerste keer dat ze uitgebreid de tijd nemen om het verhaal te doen van die noodlottige vrijdag 4 augustus. Met maar één reden: hun zoon en broer helpen. "Want hij zit in de gevangenis absoluut niet op zijn plaats. Dat wordt ons telkens duidelijk als we hem gaan bezoeken. Hij zit daar tussen de echte criminelen, soms met vier in één cel. Behandeling voor zijn geestesstoornis is er amper. Maar we durven er niet te veel over klagen, want anders steken ze hem misschien in een isoleercel en dan zijn we nog verder van huis."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!