Middelkerkenaar blijft in de cel voor moord op partner

Redactie KW

Da man die in oktober vorig jaar Miriam Van Poel (67) doodstak in haar tweede verblijf in Westende blijft langer in de cel. Hij legde nieuwe verklaringen af, maar over de moord op zich blijft hij zwijgen.

Emmanuel V. (67) verscheen dinsdagmorgen opnieuw voor de raadkamer in Brugge. De man zelfs is ziek en bleef in de gevangenis. Zijn advocaat kreeg te horen dat de aanhouding opnieuw verlengd werd. Het onderzoek gaat dan ook nog steeds door. Ondertussen werd de zestiger opnieuw verhoord. Daarin vertelde hij voornamelijk over de omstandigheden van de moord.

Volgens hem wilde hij die vrijdagavond koken voor Miriam Van Poel, zijn 67-jarige vriendin uit Haaltert. Maar terwijl hij bezig was ontstond er een discussie. Hij nam een mes – waarmee hij groenten aan het snijden was – en stak de vrouw vijf keer. Hij vertrok en ging zich pas een dag later bij de politie aangeven.

Norse en harde man

Aanvankelijk beriep de man zich op zijn zwijgrecht. Maar ondertussen gaf hij wel wat meer uitleg over de omstandigheden voor de moord. Over de moord zelf gaf hij dan weer geen verklaring. Daar kan hij naar eigen zeggen niets zinnigs over kwijt.

Emmanuel V. staat in de omgeving bekend als een norse en harde man. Hij zou zich ook niet gegeneerd hebben om Miriam publiekelijk uit te schelden. Volgens haar omgeving was ze van plan om hem te verlaten. Mogelijk kwam ook dat tijdens de fatale discussie ter sprake.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier