Meester Platteau bekent: “Ik heb schrik…”

Meester Platteau: "Ik ga resoluut voor de vrijspraak van dokter Gyselbrecht." © Davy Coghe
Redactie KW

Op de vooravond van zijn pleidooi voor dokter Gyselbrecht in de Kasteelmoord-zaak blikt meester Platteau vooruit. Hij gaat ronduit voor de vrijspraak van de dokter zegt hij in een exclusief interview met onze krant morgen vrijdag.

Maar helemaal gerust is de strafpleiter niet. “Ik heb schrik om tijdens het pleidooi plots mijn draad kwijt te raken…” bekent hij in KW. Hij zal nochtans niets aan het toeval overlaten, vertelde hij onze reporter.

Idolen

“Ik ga pleiten zoals een van mijn absolute idolen: wijlen Piet Van Eeckhaut. Elke gedachte, elk gevoel, elke verwijzing naar een boek of gelijk wat zal ik uit de kast halen. Ik wil zo ongelofelijk mijn best doen en ik heb zo ongelofelijk veel gedachten in mijn hoofd dat ik in mijn overmoed aan de rechtbank twee dagen heb gevraagd. Maar ik beken u dat ik, aan de vooravond van mijn pleidooi, schrik heb om plots mijn draad kwijt te raken…”

Krant van West-Vlaanderen sprak meester Platteau, de verdediger van beklaagde dokter Gyselbrecht, in de luwte over de Kasteelmoord-zaak. Het gesprek leest u vrijdagochtend, exclusief en paginabreed in KW.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier