Meester-oplichter moet zich voor correctionele rechtbank verantwoorden

© belga
Redactie KW

De ex-verzekeringsmakelaar uit Waregem die zijn slachtoffers voor miljoenen euro’s oplichtte, zal zich binnenkort voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden. Ondertussen blijft hij aangehouden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

De 48-jarige man verscheen dinsdag voor de Kortrijkse raadkamer. Die besloot om hem verder aan te houden in afwachting van zijn proces. De zelfstandige makelaar werd in december vorig jaar gearresteerd op verdenking van oplichting. “Hij ronselde klanten en beloofde hen zeer hoge rentes op korte termijn in ruil voor een lening”, zo vertelt parketwoordvoerder Tom Janssens. “Op die manier vergaarde hij 2,5 miljoen euro. Het onderzoek is nu afgerond, hij zal worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank.”

De meesteroplichter beloofde zijn slachtoffers grote winsten, maar in werkelijkheid spendeerde hij hun geld aan reizen en dure merkkleding. Hij speelde ook voor duizenden euro’s op de Lotto. Uit het onderzoek blijkt dat de man voorlopig een tiental slachtoffers maakte.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier