Meer inbraken in voetbalkantines in de Westhoek, politie Arro Ieper geeft tips

27/10/17 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:42

Vorige week was er een inbraak in de sportcomplexen van Langemark-Poelkapelle. Er werd ingebroken in de cafétaria Eleven van de Langemarkse sporthal bij Geert Decaestecker. Ook in de burelen en kleedkamers van de sporthal en in de VK Langemark-Poelkapelle voetbalkantine werd een ware ravage aangericht.

Meer inbraken in voetbalkantines in de Westhoek, politie Arro Ieper geeft tips

De inbreker werd echter gefilmd en de politie bekijkt de beelden. De inbreker is wel moeilijk herkenbaar omdat hij een doek voor de mond heeft en een pet draagt. Hij heeft een blauwe Milletvest en blauwe jeansbroek aan. Daarnaast draagt hij witte schoenen en heeft een breekijzer (koevoet) in de hand. Zijn broekspijpoen waren in zijn kousen gestopt en de manchetten van zijn hemdsmouwen waren aan zijn handschoenen dicht gekleefd. Blijkbaar om zaken in de mouwen en broekspijpen te laten verdwijnen zodat die er niet kunnen uitvallen.

"Gezien wij vaststellen dat er recent een opmerkelijke stijging is van inbraken in voetbalkantines - kantines van sport/andere verenigingen - willen wij via deze weg een aantal tips meegeven die dergelijk ongewenst bezoek mogelijk kunnen voorkomen", meldt de politie van Arro Ieper:

Laat geen waardevolle voorwerpen in het zicht liggen, drank en sigaretten vormen een gegeerde buit

Laat na de activiteiten geen kassa of geld achter in het lokaal

Ga bij vertrek na of alles degelijk werd afgesloten

Verlichting met bewegingsdetectie (schrikverlichting) een afradend effect hebben, zeker tijdens deze donkere maanden

Nog een belangrijke tip: maak direct melding van alle verdachte handelingen / voertuigen / personen aan de diensten, dit kan het best via de dispatching op het nummer 057/230 500. Let bij het voertuig zeker ook op de nummerplaat.

Lees er meer over in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper-Poperinge van 27 oktober.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!