Meer dan 10.000 euro buit na inbraak in computerwinkel in Oostende

© DJ
Redactie KW

Drie verdachten met bivakmuts hebben woensdagnacht ingebroken bij Lingier Computers langs de Zandvoordeschorredijkstraat in Oostende. Ze gingen aan de haal met iPhones, iPads, laptops, en Apple-accessoires. De buit is minstens 10.000 euro.

Het automatisch inbraakalarm ging af omstreeks 1.07 uur. De daders zijn vermoedelijk over de omheining geklommen, gooiden een raam aan de zijkant van het gebouw in en drongen zo de winkel binnen. “We vermoeden dat deze mannen onze winkel al eens verkend hadden. Aan de omheining is er geen schade. Eens in de winkel wisten de daders duidelijk waarvoor ze kwamen. Ze gingen aan de haal met verschillende iPhones, iPads, laptops, en Apple-accessoires. Hoe groot de buit precies is, zijn we nog aan het bekijken. Maar het zal zeker meer dan 10.000 euro zijn. Ook de inhoud van de kassa, die gebruikt wordt als startkassa van de winkel, hebben de dieven mee”, zucht Kurt Lingier.

Er zijn camerabeelden, maar de daders hadden bivakmutsen aan

De politie kwam ter plaatse. Het labo voerde een sporenonderzoek uit. Het is niet de eerste maal dat de bekende computerzaak inbrekers over de vloer kreeg. In 2007 werd voor tienduizenden euro’s aan computermateriaal gestolen nadat de daders acht gaten hadden gemaakt in het dak om het gebouw binnen te geraken. Twee jaar geleden werd eveneens een raam ingegooid aan de zijkant van het gebouw en werd ook vooral Apple-materiaal gestolen. De sporen van die laatste inbraak zijn nog steeds zichtbaar in de zaak. “We hebben dat venster toen dichtgemetseld, maar ze hebben nu het andere raam ingegooid. De inbraak twee jaar geleden was eveneens rond deze periode. Wellicht omdat dit populaire geschenken zijn voor de eindejaarsperiode”, vermoedt Kurt Lingier.

Geen spoor van daders

De computerzaak is nochtans goed beveiligd met meerdere camera’s. “Maar dat schrikt de dieven blijkbaar niet af. Ze zijn welgeteld twee minuten binnen geweest. Er zijn camerabeelden, maar de daders hadden bivakmutsen aan. Doordat we sterk werken met online-verkoop werken is onze stock al verminderd in vergelijking met vroeger. Maar blijkbaar speelt dat geen rol voor inbrekerbendes”, aldus nog Kurt Lingier. De politie onderzoekt de inbraak. Van de daders is voorlopig nog geen spoor.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier