Man zwaargewond na nachtelijke steekpartij in Diksmuide

Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde er in de Generaal Baron Jacquesstraat in het centrum van Diksmuide een steekincident. Een 49-jarige man geraakte daarbij zwaargewond. Een 29-jarige man uit Diksmuide werd inmiddels aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Beide heren zijn voor elkaar geen onbekenden

De omgeving van de Generaal Baron Jacquesstraat in Diksmuide, vlakbij het centrum van Diksmuide, werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een opmerkelijk ongeval. De hulpdiensten werden er iets na middernacht opgeroepen nadat een melding binnenkwam over een man die in een van de woningen van de trap zou zijn gevallen. Toen de ambulanciers ter plaatse kwamen roken ze onraad. Een steekwonde bij het slachtoffer, een man van 49, deed vermoeden dat er meer gebeurd was dan een val van de trap. De man was er aanvankelijk erg aan toe. De MUG-arts diende hem de eerste zorgen toe. De man werd daarna naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels is hij aan de beterhand.

Glaasje drinken in het stadspark

Nadat de ambulanciers de man gevonden hadden kwam ook de politie ter plaatse om het voorval te onderzoeken. Nog dezelfde nacht werd er een verdachte in de zaak opgepakt. Een 29-jarige man werd door de onderzoeksrechter van Veurne aangehouden wegens poging tot doodslag. Zowel de verdachte als het slachtoffer staan gekend voor het drinken van alcoholische dranken in het nabijgelegen stadspark van Diksmuide.

Ook zaterdagavond hadden beiden duidelijk een glaasje te veel op. Daarom werd beslist om de beide heren pas maandag te ondervragen. Het blijft voorlopig echter heel onduidelijk wat er precies gebeurd is en of hun ruzie is ontstaan in een dronken bui. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam daarom maandag langs in de Generaal Baron Jacquesstraat, vlakbij het centrum van Diksmuide, voor een sporenonderzoek. De ganse dag werd er onder andere gezocht naar het mes waarmee er werd gestoken.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier