Kat aangevallen met loodjesgeweer in Lauwe

© CLL
Redactie KW

Toen de kat van Sophie Wattez afgelopen weekend vreemd gedrag vertoonde, werd eerst gedacht aan wat gezondheidsperikelen en werd een dierenarts geconsulteerd. Die kwam echter al snel tot een volledig andere conclusie.

“We zagen dat Frostie, onze jonge kater, wat etterplekjes had”, laat Sophie ons weten. “Dus we dachten eerst dat hij ziek was of dat hij zich ergens had bezeerd. Hij speelt graag buiten dus zoiets is snel gebeurd. Tijdens het bezoek aan de dierenarts duurde het slechts enkele seconden alvorens deze tot een schokkende vaststelling kwam“.

De kater was niet ziek en had zich ook niet bezeerd, maar werd het slachtoffer van een kattenhater. “De dierenarts toonde ons meteen de typische wonde. Iemand had met een loodjesgeweer op Frostie geschoten. Dit hou je toch niet voor mogelijk? Meer nog, wat als de schutter een kind had geraakt? In onze straat (de Julien Cagniestraat) spelen heel vaak kinderen buiten, ik mag er niet aan denken dat iemand een loodje in benen, armen of zelfs ogen had gekregen”.

Dankzij een stevige portie goede zorgen en wat aangepaste medicatie komt Frostie er weer bovenop. Het voorval werd gemeld aan de politie, wie tips heeft over de eventuele dader kan dit steeds melden bij politiezone Grensleie.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier