Man uit Zeebrugge naar correctionele rechtbank voor dodelijke slagen aan vriendin

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een 33-jarige man uit Zeebrugge naar de correctionele rechtbank verwezen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Benjamin J. bracht zijn vriendin eind mei 2017 met zware slagen tegen het hoofd om het leven.

In de vooravond van vrijdag 26 mei 2017 kregen de verdachte en zijn Waalse vriendin het in hun appartement in de Noordhinderstraat in Zeebrugge met elkaar aan de stok. Tijdens de hoogoplopende ruzie in dronken toestand kreeg Joyce I. (33) klappen tegen het hoofd. Benjamin J. besefte dat de situatie ernstig was en verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nog van het ziekenhuis van Blankenberge overgebracht naar een ziekenhuis in Brugge, maar alle hulp kwam te laat.

De verdachte werd de volgende dag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag. Sindsdien zit hij onafgebroken in voorhechtenis. Van de feiten zelf beweert de man zich niet veel meer te herinneren.

Het onderzoek naar de feiten is ondertussen helemaal afgerond. Het parket is van oordeel dat J. niet het oogmerk had om zijn vriendin van het leven te beroven. Daarom werd gevraagd om de verdachte naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Het feit dat het slachtoffer zich in een kwetsbare positie bevond, ziet het parket als een verzwarende omstandigheid.

Maximum 10 jaar cel

Concreet betekent dit dat Benjamin J. voor de correctionele rechtbank hoogstens tien jaar cel riskeert. Als de verdediging de kwetsbare positie van het slachtoffer kan weerleggen, is vijf jaar cel de maximumstraf. Bij een assisenproces voor doodslag zou 30 jaar opsluiting de maximumstraf geweest zijn.

De raadkamer in Brugge heeft de zaak vrijdagochtend verwezen naar de correctionele rechtbank. Het proces zal in principe al in de loop van deze zomer plaatsvinden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier