Man uit Wervik krijgt jaar cel voor verkrachting van zwak begaafde collega

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft woensdag een man veroordeeld tot een jaar cel met uitstel omdat hij een vrouwelijke collega met een mentale beperking herhaaldelijk heeft verkracht. Hij is ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt.

De beklaagde, een 57-jarige man uit Wervik, was het aanspreekpunt van de dienst. Hij werkte samen met de 22-jarige vrouw in de productieafdeling van een beschutte werkplaats in Kuurne. De feiten kwamen aan het licht in september 2016. “Toen het slachtoffer het eindelijk durfde te vertellen, werd ze niet geloofd“, zei haar advocaat. “Ze moest zelfs haar excuses aanbieden en werd overgeplaatst naar een andere afdeling.”

De vrouw heeft de mentale leeftijd van een 5-jarige, maar de beklaagde beweerde dat hij niet wist dat ze een beperking had. Hij zei eerst dat ze alles had verzonnen, maar toen hij geconfronteerd werd met bewijzen van seksueel contact zei hij dat ze een relatie hadden. “Toen ik afstand begon te nemen omdat het te veel opviel op het werk, is ze op de proppen gekomen met het verhaal van de verkrachting“, vertelde hij tijdens het proces.

Hij werd veroordeeld tot een celstraf van een jaar met uitstel en is voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt. De Kortrijkse strafrechter kende het meisje en haar ouders een schadevergoeding van 5.100 euro toe.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier