Man uit Waregem riskeert 30 maanden voor runnen van cannabisplantage

13/11/17 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:22

Tijdens een huiszoeking werd bij een Waregemse dertiger bijna 18 kilogram cannabis gevonden. Die werd verbouwd op de bovenverdieping van de bungalow die hij huurde.

Man uit Waregem riskeert 30 maanden voor runnen van cannabisplantage

Samen met twee neven, die een handje toestaken, moest hij zich daarvoor maandag verantwoorden op de Kortrijkse rechtbank.

Politionele info wees aan dat op het adres van A.H. (30) in Waregem een cannabisplantage zou zijn. Tijdens een huiszoeking in juni van dit jaar werd naast de plantage en een drooginstallatie ook bijna 18 kilogram geoogste cannabis gevonden, in plastic zakken. Enkele dagen voordien was een penetrante cannabisgeur waargenomen rond de woning.

A. huurde de bungalow sinds februari. Zelf beweert hij dat de plantage, van zeker 450 planten, pas in april opgestart werd. Er werden ook vingerafdrukken gevonden van neef O.A. (35). Hij hielp de geoogste bloemetjes in de verhakselaar gooien. Ook een 19-jarige neef wordt ervan verdacht te hebben meegewerkt, door gereedschap aan te geven aan zijn oom.

Voor A.H. en O.A. wordt dertig maanden effectief gevorderd en 20.000 euro boete. "Mijn cliënt neemt alle verantwoordelijkheid op zich. Hij voelt zich schuldig dat hij hen hierin betrok", pleitte Iris Santens, de advocate van A.H. "Hij deed alles op zijn eigen naam. Heeft zich niet verschuild achter een tussenpersoon. Dat is een duidelijk teken dat hier geen professional aan het werk was." De man zit ondertussen vijf maanden in de cel.

Voor de tienerneef wordt acht maanden gevraagd, waarvan enkel de voorhechtenis effectief, en een boete van 8.000 euro. Hij zat tweeënhalve maand in voorarrest.

Vonnis op 27 november.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!