Man uit Staden krijgt zes maanden cel voor aanranding op trein

De vrouw durft sinds de feiten de trein niet meer nemen en zocht daarom ander werk. © GF
Redactie KW

Een 27-jarige Somaliër uit Staden heeft in de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf gekregen voor aanranding van een jonge vrouw op de trein.

Op 30 september 2017 nam het 22-jarige slachtoffer uit Ruddervoorde in Brugge de trein naar haar werk in Roeselare. In een zo goed als lege wagon kwam de 27-jarige A.A. naast haar zitten. Volgens het slachtoffer had de man duidelijk te veel gedrongen. Ze lichtte de treinbegeleider in, die A.A. vroeg om zich te verplaatsen. De man ging vervolgens tegenover het slachtoffer zitten en zei haar dat ze “een goede moeder voor zijn kinderen zou zijn.”

Vervolgens betastte hij de vrouw tussen de benen. Hierop waarschuwde ze de conducteur opnieuw en in Lichtervelde plukte de politie A.A. van de trein. De man zat een maand in voorhechtenis en heeft de feiten altijd ontkend.

Volgens zijn advocaat heeft hij de vrouw enkel even op de knie geklopt. “Dat was zonder bijbedoelingen”, stelde hij. Maar de rechter dacht daar anders over. Aan zijn slachtoffer moet A.A. een morele schadevergoeding betalen van 750 euro. De vrouw durft sinds de feiten de trein niet meer nemen en zocht daarom ander werk.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier