Man uit Meulebeke krijgt twee jaar voor stalking en verkrachting ex-vriendin

H.P. ontkende op zijn proces dat er sprake was van verkrachting. © GF
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 23-jarige man uit Meulebeke veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, voor verkrachting en belaging. Het slachtoffer maakte met haar smartphone een geluidsopname van de verkrachting.

Y.V. zette eind juni 2017 een punt achter haar relatie met H.P. uit Meulebeke. Op 16 juli spraken ze toch nog eens af om over die relatiebreuk te spreken. Die bewuste avond vergreep de beklaagde zich in Wingene aan zijn ex-vriendin. Bovendien was hij de vrouw in die periode voortdurend aan het lastigvallen. P. hing bijvoorbeeld vaak rond aan haar woning en in de buurt van haar werk. Op 22 juli probeerde hij haar zelfs klem te rijden. Toch bleven ze een vijftal keer per maand afspreken, omdat het slachtoffer vreesde dat hij haar anders nog meer zou stalken.

H.P. ontkende op zijn proces dat er sprake was van verkrachting. Volgens de beklaagde ging het om seks met onderlinge toestemming. Het slachtoffer had echter met haar gsm een geluidsopname gemaakt van die vrijpartij. In het fragment is volgens de rechtbank duidelijk te horen dat de seks tegen haar wil was.

Helft van celstraf met uitstel

De rechtbank veroordeelde H.P. uiteindelijk tot twee jaar gevangenisstraf. Er werd rekening gehouden met zijn blanco strafblad, waardoor de helft van de celstraf met uitstel werd uitgesproken. De beklaagde is ten slotte ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(Belga/AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier