Man uit Lo-Reninge die ex doodstak aan rechtbank in Veurne blijft in de cel

De site van het gerechtsgebouw werd volledig afgezet. © a-JTV
Laurens Kindt

Mohamed K., de 68-jarige man uit Lo-Reninge die vorige week zijn ex-partner Rita Waeles doodstak aan de rechtbank in Veurne, blijft in de cel. De raadkamer heeft zijn aanhouding dinsdag met een maand verlengd. Zaterdag wordt het 60-jarige slachtoffer begraven.

De feiten dateren van woensdag 7 maart. Mohamed K. en zijn ex-partner waren die dag in de rechtbank van Veurne, waar hun scheiding officieel werd geregeld. Nadat die zitting vlekkeloos verlopen was, ging het op de parking van de rechtbank gruwelijk fout.

Mohamed K. lokte zijn ex-partner naar zijn wagen met de smoes dat hij nog enkele spullen wilde afgeven, maar greep daarbij naar een priem en stak Rita Waeles in de hartstreek. De nieuwe vriend van Rita Waeles, een Nederlander, zag alles gebeuren en verwittigde de hulpdiensten. Die waren snel ter plaatse, maar konden het leven van Rita Waeles niet meer redden. Mohamed K. vluchtte met zijn wagen via de binnenwegen naar Lo-Reninge, maar kon er in de buurt van zijn woning bij de kraag gevat worden. Sindsdien zit de man in de cel.

Volgens bronnen dicht bij het dossier kon de man het niet verkroppen dat Rita Waeles van hem wou scheiden en ondertussen al een nieuwe vriend had. Bovendien zou de man kampen met een drankprobleem.

De uitvaartplechtigheid voor Rita Waeles vindt plaats op zaterdag om 10 uur in de aula van uitvaartcentrum Kesteloot, Koksijdestraat 3 in Veurne. Daarna wordt het slachtoffer begraven op het kerkhof in Lo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier