Man uit Lichtervelde krijgt vijf jaar cel voor zeven messteken aan partner

Slachtoffer Giselle met haar dochters. © AFr
Redactie KW

Een 58-jarige man uit Lichtervelde is door het hof van beroep in Gent bestraft met vijf jaar cel. Dat is een bevestiging van zijn straf in eerste aanleg. Op 26 november 2017 verwondde hij zijn vrouw met zeven messteken. “Ik wou alleen dat ze stil was!”, zei hij daarover.

Rudy T. had zeventien jaar een relatie met Giselle De Clercq maar op zondag 26 november 2017 kregen ze ruzie. Toen het koppel ‘s morgens op café ging, kwam het in de auto tot een eerste discussie. Eens thuis kwam de politie – gealarmeerd door de vrouw – een eerste keer aanbellen. Toen T. vervolgens vroeg wou gaan slapen, zag hij zijn kleren op de grond liggen. “Ze zei dat ze mijn was niet meer ging doen en ik heb haar toen twee lappen gegeven.” De vrouw belde opnieuw de politie. “Plots werd op de deur geklopt. Mijn vrouw liet een glas vallen en begon te roepen en te tieren. Waarom weet ik niet, maar ik ging een mes halen en ben haar beginnen steken. Maar ik wou haar niet doden, enkel dat ze stil was.”

Bij Giselle De Clercq klonk een ander verhaal. “Hij reed altijd dronken met mijn wagen en we kregen in de auto alweer ruzie”, getuigde de vrouw. “Toen de politie een eerste keer vertrokken was, begon hij mij uit te dagen. Hij gaf mij twee vuistslagen en een schop. Hij zei: ‘ik ga u dood doen, nog een laatste drinken en dan mezelf doden en het huis in brand steken.’ Ik heb daar uren vastgezeten en tot ik ongemerkt de politie kon bellen.” Die klopte even later aan en de vrouw begon om hulp te roepen. “Daarop ging hij een mes halen en mij te steken.” De politie, die langs achter was binnengedrongen, kon de man stoppen. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde de steekpartij.

In eerste aanleg kreeg de man vijf jaar, maar het parket ging in beroep. “Dit was razernij, een losgeslagen geweld! Ik zie een meedogenloos hardvochtig iemand. Vijf jaar is veel te weinig! “, vond de procureur-generaal die tien jaar vorderde. De burgerlijke partijen vonden dat er sprake was van voorbedachtheid en vroegen een herkwalificatie van poging doodslag naar poging moord. Maar het hof oordeelde dat er geen bewijs was voor de voorbedachtheid en vond ook dat er geen redenen waren om de straf te verzwaren. Het bevestigde dus de straf van vijf jaar.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier