Man uit Lichtervelde die vrouw 7 messteken gaf, wordt doorverwezen naar correctionele rechtbank

Slachtoffer Giselle: "Ik kan nog steeds niet vatten wat er allemaal gebeurd is." © Repro TLG
Redactie KW

De 57-jarige man die eind november zijn vrouw meerdere messteken gaf, is naar de correctionele rechtbank doorverwezen. Daar zal hij zich voor poging tot doodslag moeten verantwoorden. Hij riskeert dan ook een jarenlange gevangenisstraf.

Een correctionele rechter zal zich binnen enkele weken over de zaak van Rudy T. uit Lichtervelde buigen. De man zit sinds eind november in de cel op verdenking van poging tot doodslag op zijn vrouw Giselle De Clercq (53) in hun woning in Lichtervelde. Hij stak haar zeven keer met een mes.

De zaak werd snel afgerond en de vijftiger verscheen voor de laatste keer voor de raadkamer in Brugge. Die besliste om hem door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. “Hij heeft mijn leven kapot gemaakt”, zegt slachtoffer Giselle. “Ik kan nog steeds niet vatten wat er allemaal gebeurd is.”

Smeken voor haar leven

De feiten vonden eind november plaats in de Spoorwegstraat in Lichtervelde. Giselle had de politie die zondagmiddag al gebeld omdat ze zich bedreigd voelde door Rudy T., de man waarmee ze al 14 jaar getrouwd was. De agenten konden weinig vaststellen en vertrokken opnieuw. Maar enkele uren later kwam er opnieuw een telefoontje binnen bij de hulpdiensten.

Daarop hoorden de hulpverleners hoe Giselle haar man voor haar leven smeekte. Rudy T. had haar toen al enkele rake klappen en stampen verkocht. “Hij zei dat hij me zou vermoorden. Daarna zou hij een pintje gaan drinken, het huis in brand steken en zichzelf van kant maken”, vertelde ze daar na de feiten over.

Toen hij even een glas water ging halen, slaagde Giselle er in om haar gsm te ontgrendelen en de hulpdiensten te bellen. Om geen argwaan te wekken, legde ze haar telefoon open onder de zetel. Zo kon de noodcentrale de situatie drie minuten en 34 seconden lang aanhoren én merkte Rudy daar niets van.

Toen de agenten bij het huis aankwamen wilde hij aanvankelijk niet opendoen. Hij nam een vleesmes en stak er zijn vrouw verschillende keren mee. De agenten troffen haar dan ook in een plas bloed aan toen ze binnenvielen om hem te overmeesteren. Bij het zien van de getrokken revolvers liet Rudy T. het mes vallen.

Geopereerd zonder verdoving

Giselle werd met een geperforeerde long, twee doorgesneden slagaders en heel wat bloedverlies in het ziekenhuis binnen gebracht. Haar toestand was zo kritiek dat ze zonder verdoving geopereerd werd. Ondertussen gaat het fysiek iets beter met haar.

“Ik lag drie weken in het ziekenhuis”, zegt ze. “En daarna had ik nog een terugval toen ik een klaplong opliep bij een niesbui. Mijn rechterkaak is zoveel maanden later nog steeds een beetje blauw. Ik besef nu vooral dat ik veel geluk gehad heb. De wetsdokter zei het me nog: Ik zag al veel mensen met zeven messteken, maar geen enkele leefde nog. Ik probeer nu mijn leven zo goed en zo kwaad mogelijk terug op te bouwen. Maar hij heeft me enorm veel afgenomen.”

Ondertussen kon ze ook al van haar ondertussen ex-man scheiden.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier