Man uit Knokke-Heist krijgt 18 maanden voorwaardelijk voor diefstal van flessen gin

In de Delhaize in Knokke werd Michael E. op 13 april uiteindelijk op heterdaad betrapt toen hij liefst 15 flessen gin in zijn rugzak had verstopt.
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 40-jarige man uit Knokke-Heist veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor een reeks winkeldiefstallen. Michael E. ging aan de haal met flessen gin, die hij doorverkocht aan cafés in Knokke.

Op 3 april 2017 maakte de beklaagde zes flessen gin van het merk Copperhead, vijf flessen gin van het merk Monkey 47 en een fles Bacardi Reserva buit. De bewakingsbeelden wezen uit dat de man die dag zijn zoontje had meegenomen naar de winkel. In de Delhaize in Knokke werd Michael E. op 13 april uiteindelijk op heterdaad betrapt toen hij liefst 15 flessen gin in zijn rugzak had verstopt. Verder onderzoek toonde aan dat hij eerder ook al een zevental flessen had gestolen.

De beklaagde bekende de diefstallen, maar vroeg om een milde bestraffing. E. legde uit dat hij na een relatiebreuk met ernstige geldproblemen kampte. De gestolen flessen verkocht hij voor een zacht prijsje door aan cafés.

Reeks voorwaarden

De rechter veroordeelde Michael E. uiteindelijk tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. De beklaagde moet zich de komende jaren ook aan een reeks voorwaarden houden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier