Man uit Ingelmunster betast meisjes op boekenbeurs

09/11/18 om 12:16 - Bijgewerkt om 12:16

Een man van 52 jaar uit Ingelmunster is donderdag opgepakt op de boekenbeurs nadat hij schoolmeisjes had betast. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, zo bevestigt het Kortrijkse parket.

Man uit Ingelmunster betast meisjes op boekenbeurs

© Belga

Op de drukbezochte boekenbeurs liepen heel wat kinderen van de lagere school rond, waaronder ook de leerlingen van de vrije basisschool Sint-Laurens uit Zelzate. Twee meisjes van die school werden door de verdachte betast. De man kon snel geïdentificeerd worden waarna hij opgepakt werd.

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, bevestigt dat de man opgepakt is. Hij zal vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

De man is niet aan zijn proefstuk toe. Hij liep al twee veroordelingen op voor pedofilie. De laatste dateert van 2016, toen kreeg hij een jaar celstraf met uitstel. De verdachte werkte vroeger als leraar, maar werd ontslagen nadat was gebleken dat hij kinderporno op zijn computer had staan.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!