Man uit Heuvelland krijgt dertig maanden cel voor slaan en verkrachten van echtgenote

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 35-jarige man uit Heuvelland werd door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, voor een aantal feiten tegen zijn vrouw die hij sloeg en zelf verkrachtte.

De dertiger werd voor de rechter gebracht omdat hij zijn vrouw terroriseerde. Hij gebruikte geweld en controleerde haar tot in het extreme toe. De man eiste om de twee dagen seks. Zijn partner zag dat niet altijd zitten, maar uit schrik liet ze het maar toe. Ook de vier kinderen kregen het vaak te ontgelden. De beklaagde werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Daarbij werd hij voorwaarden opgelegd, maar die lapte hij aan zijn laars.

Toen iemand van een hulpverleningsdienst het parket meldde dat het wel eens tot een gezinsdrama kon komen, greep het gerecht in. Er volgde een onderzoek en de agressieveling werd achter tralies geplaatst. Op de rechtbank vorderde de openbare aanklager drie jaar effectief voor de man. Hij gaf verschillende feiten toe, maar de slagen aan zijn kinderen ontkende hij. Ook de het verkrachten van zijn vrouw sprak hij tegen. Wel stemde hij in met een scheiding. De verdediging probeerde toch ook iets positief over de beklaagde te zeggen. “Ondanks alles is die man geen monster”, klonk het. De rechter veroordeelde de dertiger nu tot 30 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, en een geldboete van 800 euro, volledig met uitstel. De man zal zich wel aan enkele voorwaarden moeten houden, zoals een contactverbod met het slachtoffer.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier