Man uit Deerlijk krijgt 30 maanden cel voor kilo speed onder motorkap

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Deerlijk is veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden, waarvan veertien maanden effectief, voor bezit en verkoop van speed en vloeibare xtc.

Hij kon op 23 december vorig jaar in Wortegem-Petegem geklist worden toen hij na een achtervolging crashte. Onder de motorkap van zijn wagen was één kilogram speed bevestigd met een sterke magneet. De man moet ook een boete van 3.200 euro betalen en ziet de opbrengst van de drugsverkoop van 6.640 euro verbeurd verklaard.

Veroordeling in 2011

Al eind 2016 bleek tijdens een onderzoek naar een diefstal van een gsm dat de man zich mogelijk opnieuw met drugsverkoop inliet. Dat ondanks een veroordeling uit 2011 tot dertig maanden celstraf. Telefonie-onderzoek bevestigde het vermoeden en op 23 december wachtte de politie hem aan de afrit van de E17 in Deerlijk op na een drugsrit naar Nederland.

De man vluchtte echter weg en kon pas na een achtervolging en een crash in Wortegem-Petegem geklist worden. Hij bleek één kilogram speed in Tilburg afgehaald te hebben en bekende al drie keer naar de noorderburen te hebben gereden. Hij is zelf ook verslaafd en wil zich na zijn vrijlating in een afkickcentrum laten opnemen. Zijn 34-jarige passagierster in de wagen kwam er met negen maanden voorwaardelijke celstraf van af, maar moet zich ook laten begeleiden. Zij stond terecht voor gebruik van speed en GHB en verkoop van speed.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier