Man uit Damme blijft in cel na ontvoering vrouw

Redactie KW

De 35-jarige Stijn T. ontvoerde eind vorig jaar een vrouw in haar eigen wagen. Hij deed zich daarbij voor als politieagent en verplichtte haar om “mee naar het bureau te komen”. Hij had een blauw zwaailicht om zijn vraag geloofwaardig te maken.

De man was op zoek naar geld toen hij de jonge vrouw op 26 december vorig jaar in de val lokte. Hij achtervolgde haar met zijn wagen toen ze van haar thuis in Brugge naar haar werk in Knokke-Heist reed. “Ik had het gevoel dat iemand me volgde”, zei ze daar tegen de politie over. “Toen ik een blauw zwaailicht zag, dacht ik dat het om politie ging. Dus ik zette me aan de kant.”

De dertiger stapte uit en ging naar de vrouw toe. Hij stelde zich als politieagent voor en beval haar om naar het politiekantoor te rijden. Hij ging zelf achter het stuur zitten. Maar in plaats van naar het kantoor reed hij naar een verlaten parking verderop. Daar boeide hij de jonge vrouw met spanbandjes. Hij plaatste zelfs een wapen tegen haar hoofd. Dat bleek nadien om een speelgoedwapen te gaan. Maar het slachtoffer stond wel doodsangsten uit.

De jonge vrouw liet zich echter niet doen en slaagde er in om te ontkomen. Stijn T. liet haar lopen en vluchtte zelf weg. Het slachtoffer stapte naar de politie en die startten een onderzoek. Uiteindelijk kon de dertiger eerder deze week gevat worden. De man kampt met een drugsproblematiek en was op zoek naar geld. Hoe hij dat van zijn slachtoffer wou aftroggelen is echter niet duidelijk.

Maand langer in cel

Ondertussen zit hij in de gevangenis. De raadkamer van Brugge besliste gistermorgen om hem een maand langer in de cel te houden. Zijn advocaat Bart Bleyaert wenste niet dieper op de zaak in te gaan. En ook bij het parket van Brugge blijft men eerder karig met commentaar. “Het gaat om wederrechtelijke vrijheidsberoving“, klinkt het. “Het slachtoffer raakte niet gewond. Het onderzoek loopt nog volop. Het blijft voorlopig zoeken naar zijn motief.”

(TLE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier