Man uit Brugge krijgt 37 maanden cel voor auto vol drugs in Roeselare

© iStock
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 20-jarige Bruggeling veroordeeld tot 37 maanden effectief gevangenisstraf voor het dealen van drugs. Zijn kompaan kreeg 37 maanden met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. De beklaagden liepen tegen de lamp toen op een fuif allerhande drugs werden aangetroffen in hun wagen.

Op 27 mei 2017 trokken O.C. (21) en A.B. (20) naar een fuif in Roeselare. Op de parking werd in hun auto een heleboel verschillende drugs aangetroffen. Naast een aanzienlijke hoeveelheid cannabis en 35 xtc-pillen hadden de dealers immers ook zakjes MDMA, cocaïne en ketamine bij. Het onderzoek wees uit dat het duo al ettelijke maanden actief was.

A.B. had in een ander dossier al opschorting gekregen van de rechtbank. Toch besliste de onderzoeksrechter om hem onder voorwaarden vrij te laten. Begin 2018 liep de Bruggeling toch weer tegen de lamp, waardoor hij ondertussen vijf maanden in voorhechtenis zit.

Werkstraf gevraagd

Beide beklaagden vroegen om hen een werkstraf op te leggen. De verdediging van A.B. hamerde vooral op de moeilijke jeugd en de slechte thuissituatie van zijn cliënt. Daarnaast merkte meester Brecht Beheydt op dat B. door mensen uit het drugsmilieu onder druk was gezet om na zijn eerste arrestatie toch opnieuw te dealen.

De rechter veroordeelde A.B. uiteindelijk tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf. Hij moet ook een verbeurdverklaring van 25.000 euro betalen. O.C. kreeg 37 maanden voorwaardelijke celstraf en een verbeurdverklaring van 15.000 euro opgelegd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier