Man uit Bredene riskeert vier jaar cel voor verkrachting stiefdochter

© iStock
Redactie KW

Een 60-jarige man riskeert vier jaar effectieve celstraf omdat hij zijn stiefdochter zou verkracht hebben onder bedreiging van een mes. De man beweert dat het achttienjarige meisje hem verleid had en vraagt de vrijspraak.

Op 15 juni 2014 was Danny V. (60) uit Bredene ‘s avonds laat aan de slag in zijn garage. Rond 23 uur trok zijn achttienjarige stiefdochter naar haar slaapkamer, die aan de garage grenst. V. volgde haar met een groot vleesmes en dwong haar onder bedreiging om zich uit te kleden. Vervolgens zou hij zich aan haar hebben vergrepen. ‘s Anderendaags sloeg V. op de vlucht, waardoor hij pas na een maand ingerekend kon worden. De man werd evenwel niet in voorhechtenis genomen.

Het openbaar ministerie tilt zwaar aan de feiten en vroeg maandag vier jaar effectieve celstraf voor V. “De beklaagde was niet aan zijn proefstuk toe”, stelde de procureur. “Hij kreeg in januari 2013 al eens achttien maanden cel voor aanranding van hetzelfde meisje. Hij had duidelijk een oogje op haar.”

Volgens V. gebeurden de feiten met wederzijdse toestemming maar de procureur hecht geen geloof aan die uitleg. “De beklaagde verwondde zich tijdens de feiten aan het mes dat later door de politie bebloed werd teruggevonden in de garage. Bij het slachtoffer werd een posttraumatisch stresssyndroom vastgesteld.”

Test met de leugendetector

Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij in de zaak en eist een schadevergoeding van 5.000 euro. De advocaat van Danny V. vroeg de vrijspraak voor zijn cliënt. “Het meisje heeft hem verleid”, stelde meester Jan De Groote. “Dat hij inging op haar avances is moreel uiteraard verwerpelijk, maar strafbaar was dat niet. Van verkrachting was geen sprake.”

De Groote verwees ook naar de eerdere rechtzaak. “In dat dossier werd mijn cliënt vrijgesproken voor verkrachting. Het meisje heeft toen in een brief letterlijk geschreven dat er van verkrachting geen sprake was. Mocht hij haar bij de laatste feiten daadwerkelijk verkracht hebben, zou hij toch de moeite hebben gedaan om dat mes te laten verdwijnen.”

De rechtbank stelde voor om V. aan een test met de leugendetector te onderwerpen. Danny V. ging daarmee akkoord waarop de zaak werd uitgesteld naar 25 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier